Bijzonder veel mensen worden elk jaar opnieuw geconfronteerd met molshopen in hun tuin. Dat is vervelend, niet in het minst omdat je weet dat het niet bij die paar exemplaren zal blijven. Voor je het goed en wel beseft ligt heel je tuin bezaaid met molshopen waar je zomaar je voet(en) door kan breken. Het spreekt voor zich dat dit absoluut geen ideale situatie is waar je dan ook graag komaf mee zal willen maken. Mollen bestrijden is echter iets wat je bij voorkeur niet zelf doet, maar gaat uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Op welke manier dit precies mogelijk is en welke prijzen hieraan verbonden zijn vertellen we je graag door middel van de informatie die is terug te vinden op deze pagina.

Hoeveel bedragen de mollen bestrijden prijzen precies?

Wanneer je te maken hebt met mollen in je tuin is het altijd van belang om deze zo snel mogelijk te proberen verjagen of bestrijden. Hoe langer de mollen in je tuin hun gang kunnen gaan, des te groter uiteraard ook de uiteindelijke schade zal zijn. Zelf mollen verjagen blijkt in de praktijk vaak een stevige uitdaging te zijn, maar toch is het helemaal niet onmogelijk. Dit is echter wel meteen de eerste vraag welke je aan jezelf moet stellen. Ga je proberen om de mollen zelf te bestrijden of doe je hiervoor een beroep op een gespecialiseerd bedrijf? Logischerwijs brengt dit laatste altijd hogere kosten met zich mee, maar daar staat wel tegenover dat je zeker kan zijn van een efficiënt en bevredigend eindresultaat. Wanneer je zelf de strijd met je mollen wenst aan te gaan zijn de onderstaande kosten er alvast enkele waar je mogelijks rekening mee zal willen houden.

 

Zelf mollen bestrijden Gemiddelde kostprijs
Met een mollenverjager Gemiddeld zo’n 15 à 16 euro per stuk
Met een mollenklem Gemiddeld zo’n 13 euro per stuk
Met een mollenval Gemiddeld zo’n 25 euro per stuk
Met een anti-mollengranulaat Gemiddeld zo’n 22 euro voor 600 gram

 

Omdat mollen bestrijden in de praktijk toch veel net wat complexer is dan je mogelijks op het eerste zicht zou verwachten kiezen het merendeel van de mensen er toch maar voor om een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf. Gespecialiseerde molbestrijding kost je zoals eerder aangegeven dan wel wat meer in vergelijking met wanneer je zelf het bestrijden voor je rekening neemt, maar daar staat tegenover dat je altijd bent verzekerd van het meest efficiënte eindresultaat. Voor professionele mollenbestrijding kan je rekenen op een kostprijs welke is gelegen tussen de 75 & 100 euro per gazon welke moet worden behandeld.

Hoe hou je de mollen bestrijden prijzen zo beperkt mogelijk?

Op het eerste zicht lijkt het met de mollen bestrijden prijzen eigenlijk wel mee te vallen. Toch moet het gezegd dat deze kosten in de praktijk behoorlijk ver uit elkaar kunnen liggen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de situatie de kostprijs van mollen bestrijden aanzienlijk kan beïnvloeden. Denk hierbij niet alleen aan de omvang van de tuin die moet worden behandeld, maar ook aan het aantal mollen die er in zijn terug te vinden, hoelang ze reeds hun gang hebben kunnen gaan, etc. Wil jij de mollen bestrijden prijzen graag zoveel mogelijk binnen de perken kunnen houden? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven tips.

1.) Blijf niet eindeloos zelf proberen

Dat je in eerste instantie graag zelf wil proberen om de mollen in je tuin te verjagen is heel normaal. Het is echter wel belangrijk dat je niet eindeloos blijft proberen. Het aanschaffen van alle verschillende hulpmiddelen om mollen te verjagen gaat namelijk eveneens gepaard met een bepaalde kostprijs die je liever niet wil blijven betalen. Op een zeker ogenblik moet je, je dan toch ook gewonnen geven en mogelijks alsnog een beroep doen op een professionele mollenbestrijder. Let wel, hoe langer je wacht om deze keuze te maken, des te groter ook de impact zal zijn op je tuin. Ook het laten herstellen van je tuin zal dan ook nog gepaard gaan met een bepaalde meerprijs.

2.) Zijn er nog mensen in de buurt met een mollenprobleem?

Wanneer jij te maken hebt met een mollenprobleem is de kans bijzonder groot dat er nog mensen in je omgeving zijn die met hetzelfde probleem geconfronteerd worden. Wanneer dat inderdaad het geval is kan het een aanrader zijn om de handen in elkaar te slaan en samen het bestrijden van de mollen aan te pakken. Dit levert je in de praktijk doorgaans bij elke bestrijder wel een kwantumkorting op die mogelijks tot wel 10 procent kan bedragen.

3.) Schakel een mollenbestrijder in uit je eigen omgeving

Eender welk type van bestrijder je ook ooit zal inschakelen voor het verhelpen van een bepaald probleem in je tuin met ongedierte, er zullen altijd zogenaamde voorrijkosten worden aangerekend. Dit geldt dus eveneens voor de situatie waarin je tuin wordt geterroriseerd door mollen. Wil je deze voorrijkosten het liefst zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is het altijd een aanrader om een bestrijder in te schakelen die bij jou in de buurt is gevestigd. Zo kan je eenvoudig tot wel 25 euro besparen op de voorrijkosten.